October 2, 2011

Max Factor Colour Elixir Lipstick and Lip Pencil - Review & Swatches

As you probably know, Max Factor has a brand new family to try out, the Colour Elixir range.
Biztosan tudjátok, hogy a Max Factor előállt egy újabb sminkcsaláddal, a Colour Elixirrel.





It offers you lovely colored lipsticks and lip pencils,which are like a lip treatment and lip colour mixed together. 60% of the lipstick is the "Elixir", which contains shea, avocado and aloe butter. All these goodies supposed to make your lips smoother and softer in 7 days.


Amit a MF mond:
"A titok a 60%-os Elixir tartalmában rejlik, melyben olyan aktív összetevők vannak, mint shea,- avocado,- és aloevaj, valamint antioxidáns hatású fehér teakivonat. Az Elixir formula hidratálja az ajkakat, melyek akár egy hét alatt puhábbak lesznek, így a magas pigment tartalmú ajakrúzs még intenzívebb színnel burkolja be őket, tökéletesen ragyogó ajkakat varázsolva."

Max Factor Colour Elixir lipstick - 510 English Rose



Max Factor Colour Elixir lipstick - 510 English Rose swatches on the lips

What I think:
Actually, the pigmentation is great, I have no problem with it. The colour stays on for 5-6 hours (without eating) , which is also a great thing. It stains the lips as well. I'm not sure about the moisturising effect to be honest, but I've noticed that after a few days of usage, I didn't need to apply lipbalm so I guess the "Elixir" works? Surprisingly, these lippies are moisturizing and pigmented at the same time, which is very rare, so it's a plus.

A pigmentáció szuper, 5-6 órán át az ajkaimon maradt (evés nélkül). Az ajkakat megszínezi a rúzs, szóval ha le is törlődik a termék, akkor sem kell aggódni az ajkak "színtelenségéről". A hidratáló hatásáról nem tudok biztosat állítani, de észrevettem, hogy pár napos használat után nem kellet olyan gyakran ajakbalzsam után nyúlnom, szóval azt hiszem hogy az elixír valamilyen szinten működik. Meglepően ezek a rúzsok pigmentáltak és hidratálóak is egyszerre, ami igen ritka, úgyhogy ez mindenképp egy említésre méltó pozitívum.

Max Factor Colour Elixir lipstick - 510 English Rose

The packaging is OK I'd say, it's sleek and simple, doesn't look cheap. I'm not a huge fan of gold stuff, but that's just a personal thought.

A csomagolása rendben van, sima,fényes és egyszerű,arany színű műanyag. Szerintem nem kelt olcsó hatást. Az egyetlen dolog, ami nem tetszik annyira, az az arany szín, de ez csak személyes preferancia kérdése.


Max Factor Colour Elixir lipliner - 12 Red Blush

The lip pencil is good as well, it applies smoothly and had a great pigmentation. It stays on for a long time and doesn't smudge.

Az ajakceruzával sincs gondom, könnyű a felvitele, puha és krémes az állaga. Tartós és nem folyik le az ajkakról a nap folyamán.

Swatches:
indoor & outdoor lighting

A rúzs fogyasztói ára 2900 Ft, az ajakceruzáé pedig 2200 Ft, de ennyit egyik sem ér, szóval érdemes kuponnal megvenni őket, vagy valamilyen leárazás idején. 

[Disclaimer: MF sent me the products as a PR-sample. All opinions are my own.
Megjegyzés: A MF küldte nekem a rúzst és a szájceruzát tesztelésre. Ez nem befolyásolta semmivel sem a fentiekben leírtakat, a személyes véleményem alapján fogalmaztam meg a bejegyzést.]

Have you tried them? What do you think?
Próbáltátok már valamelyiket?

~ Evinde

No comments :

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...